Uitbetaling vakantiegeld

U bouwt ieder jaar vakantiedagen op over de periode 1 juni tot 1 juni. Het vakantiegeld wordt uitbetaald aan het eind van de maand mei. Betaling vakantiegeld gebeurt veelal tegelijk met het salaris van de maand mei. Het vakantiegeld moet uiterlijk in juni aan de werknemers betaald worden. Als u eerder op vakantie wilt dan is het mogelijk om het vakantiegeld eerder op te nemen. U zult wel toestemming moeten vragen aan uw werkgever.

De meeste bedrijven in Nederland betalen het vakantiegeld eens per jaar uit. Het is echter ook mogelijk dat het bedrijf ervoor kiest om het vakantiegeld in termijnen te betalen. Dit is niet standaard en kan alleen als dit is vastgelegd in de arbeidsovereenkomst of in de CAO. Vakantiegeld kan maandelijks bij het loon worden uitbetaald. Daarop wordt ook de belasting ingehouden. Als het vakantiegeld te laat wordt betaald dan kunt u een verhoging eisen van maximaal 50 procent.

U kunt op Vakantiegeldberekenen.nl uw netto vakantiegeld berekenen. Over uw totale bruto inkomsten ontvangt u 8% vakantiegeld minus de belasting volgens de belastingschijven. Bereken uw vakantiegeld.