Aflossen en sparen

Uw vakantiegeld aflossen of uw vakantiegeld sparen?

Uw vakantiegeld kan ervoor zorgen dat u uit de betalingsproblemen komt maar u kunt het ook sparen op een spaarrekening. Wat voor u het beste is hangt af van uw specifieke situatie. U hoeft immers niet op vakantie te gaan en het vakantiegeld op te maken. U kunt ook een gedeelte opzij zetten en daarnaast een paar daagjes er tussenuit gaan.

Vakantiegeld aflossen
Steeds meer mensen gebruiken het vakantiegeld om achterstallige betalingen mee af te lossen. Staat u rood bij de bank? Met het vakantiegeld kunt u de roodstand snel wegwerken. Het blijkt dat bijna 15% van de Nederlanders het geld gebruikt om een achterstand weg te werken. Door het vakantiegeld kunt u direct uit de rode cijfers komen bij de bank. Als u rood staat is dit aan te raden in plaats van het geld op te maken en op vakantie te gaan. Met rentes van boven de 10% bespaart u door af te lossen al snel honderden euro’s per jaar.

Vakantiegeld sparen
U kunt iedere maand geld wegleggen zodat u de vakantie zelf spaart en niet zozeer afhankelijk bent van het vakantiegeld. Dan hebt u in feite dubbel vakantiegeld. U hoeft natuurlijk niet alles op te maken aan de vakantie. Als u geld overhoudt dan kunt u dit overzetten op een spaarrekening. Misschien wilt u wel eens juist een keer in Nederland blijven? Dan is het vakantiegeld op een spaarrekening zetten een uitstekende keuze.